Pazar, Aralık 02, 2007

"Web Güvenliği Günleri - izmir" ardından

Web Güvenliği Günleri - izmir, başarılı bir şekilde geçen pazartesi gerçekleştirildi.

ULAK-CSIRT Ege Bölgesi toplantısını aynı günün akşamında gerçekleştirmemiz ve üniversite bilgi işlemlerine de yaptığımız sıkı duyurular sayesinde Üniversite BİM kadrolarından yoğun katılım yaşandı.

Öğrenciler bu etkinliğe yoğun ilgi gösterdi. Sunumu yapan bizlerin ortak zamanımız olan bu pazartesinin, sınav haftasının başlangıcına denk gelmesi büyük talihsizlikti ama yine de yoğun bir katılım oldu. Öğrencilerin açık kaynak kodlu sistemlere ve web güvenliğine yoğun ilgisi olduğunu gözlemledik. Katkımız olduysa ne mutlu bize.



Sunumlar: http://www.webguvenligi.org/?p=98
Mini CD: http://www.webguvenligi.org/?p=92

http://www.karaarslan.net/guvenlik.html adresinden temel güvenlik kavramlarını ve önlemleri anlattığım "Kurumsal Web Güvenliği Altyapısı" sunumum ve güvenlik linklerine ulaşılabilir.

Bu organizasyonu Web Güvenlik Topluluğu'ndan Bedirhan Urgun'la aylar öncesinden planladık ve özellikle organizasyonu gerçekleştirmek için İzmir'de yoğun çalışmam gerekti. Ege Üniversitesi Network Yönetim Grubu'ndan Vedat Fetah arkadaşıma da desteklerinden dolayı teşekkür etmek istiyorum.

Sunumlar aşağıdaki kişiler tarafından gerçekleştirildi:
Bünyamin Demir - Web Güvenlik Topluluğu
Bedirhan Urgun - Web Güvenlik Topluluğu
Oğuzhan Yalçın - ULAK-CSIRT
Enis Karaarslan - ULAK-CSIRT
Tahsin Türköz - UEKAE-TÜBİTAK



Sunumları yapan arkadaşlar büyük özverilerle İzmir'e geldiler ve bilgi paylaşmak için büyük emek harcadılar. Onlarla tanışmak ve ortak bir paylaşım sürecinde bulunmaktan çok mutlu oldum. Umarım benzer projelerde yine beraber görev alabiliriz. Hepsine teşekürlerimi bir daha iletmek istiyorum.

Sponsorlara da teşekkürler. Onlar sayesinde dinleyicilerimize aralarda kahve ve kurabiye ikram edebildik. Konuşmacılarımızın konaklamalarını karşılayabildik. Teşekkürler:
- Ege Üniversitesi Uluslararası Bilgisayar Enstitüsü - ev sahipliği
- UNIPA
- BİMEL
- NESCAFE

Hiç yorum yok: